Što su zubni implantati?

zubni implantantZubni implantati su titanski vijci koji se koriste za nadomjestak  zuba. Implantati su trajno i fiksno rješenje , suprotno zamjenjivim zubnim protezama ili mostovima.

Kako bismo razumijeli zubne implantate, potrebno je prvo razumijeti osnovni sastav ljudskog zuba. Zubi su sačinjeni od dva dijela. Vidljivi dio zove se krunica i smještena je iznad linije desni. Drugi dio ispod linije desni  je  korijen. Korijeni drže zube na mjestu i produžuju se u čeljusnu kost.

Zubni implantat ima funkciju nosača te postaje korijen za vaš zamjenski zub. Implantat se ugrađuje u čeljusnu kost. Proces sraštanja implantata sa kosti  zove se oseointegracija. Nakon zaraštavanja ( 3 mjeseca ) , implantat se može opteretiti  keramičkom krunicom.

Titan je metal koji je najbolji izbor za zubne implantate.  Istraživanja iz 1960-ih i 1970-ih pokazala su da se titan zapravo sjedinjuje  sa  čeljusnom kosti te se dokazalo da je najpogodniji za oseointegraciju.

Zubni implantati pripadaju kategoriji protetske i estetske stomatologije. Protetski dio, krunice izrađuju zubni tehničari. Veličina, oblik i boja krunica su jedinstvene. Tehničari  rade krunice koje se vizualno miješaju s ostatkom zubi te se time postiže prirodan izgled.

Implantat može biti i izvrstan nosač za most. Dodavanje jednog ili više zubnih implantata može pomoći u ostvarenju veće funkcionalnosti i sigurnosti zubala.

Prekrasan osmjeh podiže vaše samopoštovanje i samopouzdanje. Zubni implantat je mali titanski vijak koji može promijeniti vaš život na bolje.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Što su zubni implantati? , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Kategorija : Zubni Implantati Pojmovi: ,

Vezane Vijesti

Podijeli!