Što su zubni implantati?

Zubni implantati su titanski vijci koji se koriste za nadomjestak zuba. Implantati su trajno i fiksno rješenje , suprotno zamjenjivim zubnim protezama ili mostovima.
Kako bismo razumijeli zubne implantate, potrebno je prvo razumijeti osnovni sastav ljudskog zuba. Zubi su sačinjeni od dva dijela. Vidljivi dio zove se krunica i smještena je iznad linije desni. Drugi dio ispod linije desni je korijen. Korijeni drže zube na mjestu i produžuju se u čeljusnu kost.
Zubni implantat ima funkciju nosača te postaje korijen za vaš zamjenski zub. Implantat se ugrađuje u čeljusnu kost. Proces sraštanja implantata sa kosti zove se oseointegracija. Nakon zaraštavanja ( 3 mjeseca ) , implantat se može opteretiti keramičkom krunicom.
Titan je metal koji je najbolji izbor za zubne implantate. Istraživanja iz 1960-ih i 1970-ih pokazala su da se titan zapravo sjedinjuje sa čeljusnom kosti te se dokazalo da je najpogodniji za oseointegraciju.
Zubni implantati pripadaju kategoriji protetske i estetske stomatologije. Protetski dio, krunice izrađuju zubni tehničari. Veličina, oblik i boja krunica su jedinstvene. Tehničari rade krunice koje se vizualno miješaju s ostatkom zubi te se time postiže prirodan izgled.
Implantat može biti i izvrstan nosač za most. Dodavanje jednog ili više zubnih implantata može pomoći u ostvarenju veće funkcionalnosti i sigurnosti zubala.
Prekrasan osmjeh podiže vaše samopoštovanje i samopouzdanje. Zubni implantat je mali titanski vijak koji može promijeniti vaš život na bolje.